Noise's home

जय गुरुदेव ॐ

De ce unele microfoane de voce suna mai bine decat altele

Marele secret

Capsule

(si de ce nu iti flluiera, indiferent pe unde se plimba vocalistul cu ele, ca’ este el mare artist si trebuie sa faca altceva decat a facut la proba de sunet, numa’ sa te enerveze pe tine la butoane, ca’ de banii pe care ti-i plateste oricum hamalesti prea mult)

Am auzit pe undeva (dar nu la Romanica) despre niste sunetisti care schimba capsulele din microfoane, fara stirea vocalistului. Asta le confera doua avantaje:
1) Daca vocalistului i se pare ca ce bine suna SM-58 si isi cumpara si el unu’, ca „sa nu mai dea bani si la ala de la butoane  ca’ oricum nu face nimica” va avea o mare surpriza cand va descoperi ca SM-58-ul lui (chiar daca este original de la mama lui) suna altfel decat SM-58-ul tau 😀 . Nasol moment. Back to stage one, acum este momentul sa ceri o marire de salariu iar el nu va avea nimic de comentat, ca’ il arde buza 😀

2) Vocalistul se va simti el bine ca are in mana un „microfon foarte bun” marca Sure, original din Mexic, nu din China si in felul asta va canta mai bine la el (de SM-58).

Oricum o dai, numai avantaje.
Ca sa vezi cum de suna in felul ala capsulele de la Heil, uite cum e treaba cu sorbothanul asta, ca’ nu te lasa nici ouale sa (i) le spargi. Iar materialul ala are si alte efecte interesante, dar despre asta intr-un alt episod.

posted by Noise in Bârfe and have No Comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment